Przejdź do głównej zawartości

coats

Ich podstawową rolą jest ochrona przed wiatrem, zimnem i deszczem. Dzielą się na kilka rodzajów a znane i używane były już w starożytności. Mowa o płaszczach.

Płaszcze już dawno przestały pełnić tylko funkcje ochronne. Z czasem zaczęły przybierać coraz więcej elementów dekoracyjnych: rozmaite guziki, przeróżne kieszenie czy paski.


żródło: tumblr











Osobiście uwielbiam płaszcze. Nie wyobrażam sobie mojej szafy bez choćby jednego klasycznego modelu. 

Komentarze

  1. Fajne zestawienie, w skrócie gdzie co można znaleźć :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnio zrobiłam zamówienei z Zary:D:D czekam na 3 rzeczy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piekne są !
    Ostatnia sama zakupiłam sobie jeden :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Zawsze podobały mi się płaszcze w kolorze camel, w tym roku nareszcie sobie taki sprawiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś nienawidziłam płaszczy, bo to długie, bo to siara :D Aż do czasu kiedy na wiosnę kupiłam piękny pastelowy płaszczyk, w którym chodziłam 3 lata :) Teraz nie wyobrażam sobie nie mieć w szafie płaszcza :) Mam nadzieję że na wiosnę uda mi się kupić w wersji camel.
    Gingerheadlife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja ostatnio choruję na szare płaszcze ♥

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

ciasteczka

Dzisiaj przychodzę tu z przepisem na ciasteczka, który wypróbowałam już kilka razy. Przepis jest genialny z uwagi na to, że można go dowolnie modyfikować i za każdym razem próbować ciasteczek o różnym smaku! Podstawowe składniki: -płatki owsiane/jaglane/żytnie lub jęczmienne -banany (ilość w zależności od oczekiwanej ilości ciasteczek) Banany rozgniatamy widelcem lub blendujemy. Dodajemy wybrane płatki i mieszamy.  Następnie wybieramy dodatki. Ja dziś postawiłam na kakao oraz orzechy laskowe. Ale dodać można tak naprawdę wszystko co będzie się nadawać do ciasteczek: żurawinę, płatki kokosa, gorzką czekoladę, rodzynki, daktyle, suszone owoce czy migdały. W wersji mniej ,,fit'' można dodać mleczną czekoladę czy skruszone Oreo.  Masę nakładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy 15 minut. Przygotowane samodzielnie ciasteczka smakują o niebo lepiej niż te kupne! ♥

Chiny z mojej perspektywy

Miałam szczęście wybrać się do Chin w 2015 roku. Spędziłam tam półtora miesiąca, w ciągu którego wydarzyło się naprawdę wiele. Doświadczyłam różnic kulturowych, które niejednokrotnie dziwiły mnie. Zachwycałam się różnymi miejscami. Krzywiłam się na widok ryżu. Podziwiałam i tęskniłam za domem. Wszystkie pozytywne i negatywne zdarzenia w pewien sposób wpłynęły na mnie.  . Tylko tyle, a może aż tyle sprawiło, że moim celem stało się studiowanie filologii chińskiej. 

Tod's Fall 2017 Ready-to-Wear details